Zwangerschapswens

‘All the flowers of all the tomorrows are in the seeds of today’ – Indiaas gezegde

Voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol voor en tijdens de zwangerschap. Uit onderzoeken die o.a. door het Erasmus Medisch Centrum worden uitgevoerd, blijkt dat bij ongeveer 80-90% van de gestoorde zwangerschapsuitkomsten ongezonde voeding en leefstijlfactoren een rol speelt. Wat je eet beïnvloedt de vruchtbaarheid, zowel van de man als van de vrouw. Wist jij bijvoorbeeld dat een hoge suikerinname de kans op een zwangerschap met wel 25% verkleint?

Willen jij en je partner graag een kindje en wil je graag leren hoe voeding & leefstijl hierin een belangrijke rol spelen?

Wil je begeleiding bij het optimaliseren van jullie voedingspatroon, zodat jullie fysiek zo gezond als mogelijk is de zwangerschap in kunnen gaan?

Blijft een zwangerschap al langere tijd uit en wil je, naast het medische traject waar je misschien in zit, ook leren hoe je op een natuurlijke manier jezelf zou kunnen ondersteunen om een zwangerschap tot stand te brengen?

Vraag dan nu een kostenloos en geheel vrijblijvend 45 minuten ontdekgesprek met mij aan (kan ook via Skype)! Tijdens deze korte kennismaking vertel je mij wat jullie vraag is en ik geef aan of en hoe ik jou en eventueel jouw partner hierin zou kunnen begeleiden. Je gaat sowieso niet met lege handen naar huis: ik geef je minimaal 1 gouden tip waarmee je direct aan de slag kunt!

    Werkwijze

    Aan de hand van het ontdekgesprek maak ik een inschatting welk traject voor jouw situatie het meest geschikt is. Na jouw akkoord maken we een afspraak voor een uitgebreide intake. Hiervoor vul je een vragenlijst in, die ik tijdens de intake met je zal bespreken.

    Ook is het mogelijk om een vingerpriktest te doen om de verhouding van de waardes van de essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 in het bloed te laten bepalen. De ideale balans is 1:1, een goede balans is 1:3, maar bij het gros van de mensen is de verhouding 1:15 of hoger! Dit kan weer leiden tot allerlei gezondheidsklachten.

    Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor je gezondheid. Ze vormen een belangrijke bouwstof voor je hersencellen, je celwanden, het zenuwstelsel en ze werken ontstekingsremmend. Ook vormen ze een essentiële grondstof voor hormoonachtige stoffen die allerlei processen in je lichaam regelen. Zoals bijvoorbeeld de aanmaak van prostaglandines. Deze zijn een belangrijk onderdeel van het sperma, zorgen voor meer rijping van de eicel, maken de baarmoeder klaar voor bevruchting en stimuleren de eierstokken.

    Meer informatie over het belang van essentiële vetzuren bij een zwangerschapswens vind je hier.