Zwangerschap

‘It’s easier to build strong children than to repair broken men’ – Frederick Douglass

Gefeliciteerd met het kleine mini-mensje in jouw buik!

Wist jij dat in de eerste 1.000 dagen van een kindje, gerekend vanaf de conceptie, het fundament wordt gelegd voor zijn vitaliteit en capaciteit gedurende de rest van zijn leven? En daarmee ook van de daaropvolgende generatie(s)?

Hoe fijn is het te weten dat je hierbij zelf de touwtjes voor een groot deel in handen hebt? Je moet alleen wel weten aan welke touwtjes je moet trekken om je kindje optimaal vitaal te kunnen laten opgroeien. En daarin kan ik je adviseren en begeleiden!

Wil jij graag ontdekken:

Hoe je zo vitaal mogelijk je zwangerschap door kunt komen?

Hoe je met behulp van voeding veel ‘zwangerschapskwaaltjes’ kunt voorkomen of verminderen?

Welke voeding een versterkend en welke voeding een verzwakkend effect op het kindje in je buik (en jouzelf) heeft?

Neem dan nu contact met mij op voor een kostenloos en geheel vrijblijvend 45 minuten ontdekgesprek (kan ook via Skype), waarbij ik je minimaal 1 gouden tip gericht op jouw doel(en) zal geven en waarmee je direct aan de slag kunt!

Werkwijze

Aan de hand van het ontdekgesprek maak ik een inschatting welk traject voor jouw situatie het meest geschikt is. Na jouw akkoord maken we een afspraak voor een uitgebreide intake. Hiervoor vul je een vragenlijst in, die ik tijdens de intake met je zal bespreken.

Ook is het mogelijk om een vingerpriktest te doen om de verhouding van de waardes van de essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 in het bloed te laten bepalen. De ideale balans is 1:1, een goede balans is 1:3, maar bij het gros van de mensen is de verhouding 1:15 of hoger! Dit kan weer leiden tot allerlei gezondheidsklachten.

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor je gezondheid. Ze vormen een belangrijke bouwstof voor je hersencellen, je celwanden, het zenuwstelsel en ze werken ontstekingsremmend. Ook vormen ze een essentiële grondstof voor hormoonachtige stoffen die allerlei processen in je lichaam regelen. Daarnaast zijn ze zeer belangrijk om een optimale groei bij je kindje te bewerkstelligen, bijvoorbeeld voor de aanleg van de hersenen (deze bestaan voor zo’n 60% uit vet, vooral omega-3/DHA), de celopbouw en de aanleg van het zenuwstelsel. Bovendien verminderen omega-3 vetzuren de kans op allergieën en vroeggeboorte, plus de oogontwikkeling verloopt beter (het netvlies bestaat voor zo’n 60% uit DHA).

Meer informatie over het belang van essentiële vetzuren tijdens de zwangerschap vind je hier.