Over Mij

Aangenaam! Ik ben Lyke

Zwangerschapscoach, kindervoedingscoach & leefstijl- en vitaliteitscoach

Ik ben Lyke Messelink (1979) en het is mijn missie om kindjes zo vitaal mogelijk geboren te laten worden en te laten opgroeien.

Zelf ben ik moeder van twee heerlijke meiden (2014 en 2016), heb een prachtige bonusdochter (2009) en ben getrouwd met een fantastische man. Door diverse lichamelijk klachten bij mijzelf en mijn oudste dochter ben ik mij op advies gaan verdiepen in voeding, ontspanning, beweging en mindset en wat dit voor je gezondheid kan doen. Mijn ervaringen hierin waren zo positief dat ik besloot om hier nog verder in te duiken. Inmiddels heb ik een opleiding tot holistisch leefstijl- en vitaliteitscoach, kindervoedingscoach en zwangerschapscoach afgerond en ik ben nog lang niet uitgeleerd! Want ook dat hoort voor mij bij voeding: niet alleen die salade, dat stuk zalm of gekookte eitje wat je in je mond stopt, maar ook hetgeen je aan kennis tot je neemt. Op die manier houdt je namelijk je brein zo fit en vitaal mogelijk en daar heb je tot in lengte van dagen plezier van!

Met de komst van onze dochters is tevens mijn fascinatie voor alles rondom een vitale zwangerschap en bevalling geboren. Mijn eerste zwangerschap verliep voorspoedig, maar in mijn tweede zwangerschap kreeg ik vanaf 13 weken al te maken met bekkeninstabiliteit. Dankzij mijn bekkenfysiotherapeut en osteopaat ben ik redelijk mobiel gebleven gedurende die zwangerschap, maar inmiddels weet ik dat ik mijzelf met voeding wellicht nog verder had kunnen ondersteunen.
Door het toepassen van de juiste ademhalingstechnieken waren mijn beide bevallingen rustig en ontspannen (ook al duurde mijn eerste bevalling bijna 19 uur…) en ik kijk hier met veel liefde op terug. Dat gun ik iedere (aanstaande) mama!
Daarnaast is uit diverse onderzoeken gebleken dat de wijze waarop een kindje ter wereld komt ook een belangrijke rol speelt in zijn verdere ontwikkeling en vitaliteit. Om die redenen bied ik moeders door middel van mijn zwangerschapslessen & -coaching begeleiding voor een vitale, ontspannen zwangerschap en bevalling.

Ook heb ik een grote liefde ontwikkeld voor natuurlijke zelfzorg met behulp van essentiële oliën en aanverwante producten. Voor mijn gezin en mijzelf vind ik het erg belangrijk om ons zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel op een zo natuurlijk mogelijke wijze te kunnen ondersteunen. In plaats van te kiezen voor chemische en synthetische stoffen en medicatie, maak ik graag gebruik van de kracht uit de natuur. Door alle positieve ervaringen en resultaten die ik hier zelf inmiddels mee behaald heb, wil ik anderen ook graag van de mogelijkheden rondom natuurlijke zelfzorg op de hoogte brengen. In mijn ogen is dit een zeer waardevolle en eigenlijk onmisbare toevoeging binnen je huishouden; zie het maar als een natuurlijk medicijnkastje!