Kindervoedingscoaching

Eerste hulp bij op’food’ing

Als ouder wil je natuurlijk zorgen dat je kind zo gezond mogelijk opgroeit, maar in de huidige maatschappij is dat makkelijker gezegd dan gedaan… Want waar doe je nou precies goed aan, bijvoorbeeld als je kijkt naar voeding?

  • Weet je niet goed hoe je kunt beginnen met de eerste hapjes voor jouw kleintje? 
  • Gaat jouw kleintje op de loop voor alles waar het woord ‘groen’ in zit en eet het alleen nog maar witte pasta met (als je geluk hebt)  tomatensaus? 
  • Is er elke avond aan tafel strijd om bij je kind een paar happen naar binnen te krijgen? 
  • Wil je ook wel eens wat anders meegeven naar school dan brood, maar weet je niet goed waar te beginnen? 
  • Word je gek van alle ‘voedingsadviezen’ die je in de media leest en je wellicht van mensen uit je omgeving krijgt? 
  • Zie jij door alle bomen het bos niet meer en ben je het spoor bijster op het gebied van voeding voor jouw opgroeiende kind?

Wil jij graag ontdekken:

Welke voeding versterkend en welke voeding verzwakkend werkt?

Hoe je jouw kind hiermee in balans kunt brengen?

Hoe het zich hierdoor beter kan concentreren?

Hoe het hierdoor lekkerder in zijn vel komt te zitten?

Hoe je het in ontwikkeling zijnde brein optimaal kunt ‘voeden’?

Waar je op kunt letten bij het boodschappen doen (o.a. etiketten lezen, kindermarketing)?

Dat gezond eten niet saai, maar juist super leuk en lekker is?

Kortom

Voor een goed en gedegen voedingsadvies op maat ben je bij mij aan het juiste adres! Ik leer je hoe je een gezond voedingspatroon voor het hele gezin kunt integreren binnen jouw huishouden, op een manier die bij jullie gezin past.
Ben jij ouder van een
kleintje dat toe is aan zijn eerste hapjes, wil je meer handvatten rondom eten voor jouw energieke peuter of wil je jouw kleuter graag eens wat anders in de lunchtrommel meegeven dan de standaard bammetjes?

Vraag een kostenloos en geheel vrijblijvend 45 minuten ontdekgesprek met mij aan (kan ook via Skype). Tijdens deze korte kennismaking vertel je mij wat jullie wens is en ik geef aan of en hoe ik jou en je gezin hierin zou kunnen begeleiden. Je gaat sowieso niet met lege handen naar huis: ik geef je minimaal 1 gouden tip waarmee je direct aan de slag kunt!

Werkwijze

Aan de hand van het ontdekgesprek maak ik een inschatting welk traject voor jullie situatie het meest geschikt is. Na akkoord maken we een afspraak voor een uitgebreide intake. Hiervoor vul je een vragenlijst in, die ik tijdens de intake met je zal bespreken.

Ook is het mogelijk om een vingerpriktest te doen om de verhouding van de waardes van de essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 in het bloed te laten bepalen. De ideale balans is 1:1, een goede balans is 1:3, maar bij het gros van de mensen is de verhouding 1:15 of hoger! Dit kan weer leiden tot allerlei gezondheidsklachten.

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor je gezondheid. Ze vormen een belangrijke bouwstof voor je hersencellen (onze hersenen bestaan voor meer dan 60% uit vet, vooral omega-3/DHA), je celwanden, het zenuwstelsel en ze werken ontstekingsremmend. Ook vormen ze een essentiële grondstof voor hormoonachtige stoffen die allerlei processen in je lichaam regelen. Vooral voor een opgroeiend kind is het zeer belangrijk om al vanaf jonge leeftijd (en het liefst zelfs al vanaf de zwangerschap) de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen die het nodig heeft op zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Hier heeft het namelijk de rest van zijn leven profijt van!

Meer informatie over het belang van essentiële vetzuren voor het opgroeiende kind vind je hier.