Geboorte in Kaart

" De manier waarop een kindje wordt geboren, vormt de basis voor zijn gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid "

Geboorte in kaart kinderen

Wijze lijfjes

Het is algemeen bekend dat via de navelstreng alles wat je eet en drinkt tijdens de zwangerschap bij je kindje terecht komt. Maar wist je dat ook alle ervaringen, gevoelens, emoties en gedachten die je gedurende de zwangerschap en de geboorte hebt bij je kindje terecht komen? En dat een kindje zijn geboorte heel bewust meemaakt? Probeer je dus maar eens voor te stellen wat het tijdens de zwangerschap en bevalling allemaal heeft meegekregen en ervaren! Al die ervaringen zitten in dat kleine, wijze lijfje opgeslagen.

Vertelgedrag

Uit jarenlang onderzoek wordt steeds duidelijker dat de periode van zwangerschap en de manier waarop een kindje geboren wordt een flinke stempel drukt op hoe een kind zich ontwikkelt en welk gedrag het laat zien. Je kunt hierbij denken aan: hyperactiviteit (staat altijd ‘aan’), coördinatie- en evenwichtsproblemen, zindelijkheidsproblemen, slaapproblemen, lichamelijke ongemakken (o.a. allergieën, luchtwegproblemen), moeite met stressregulatie, woedeaanvallen/snel boos worden, concentratie- en/of leerproblemen, spraak/taalachterstand, faalangst, (extreme) onzekerheid, depressieve gevoelens, moeite met hulp vragen/hulp krijgen, moeite hebben met aanraking, moeite hebben met afscheid nemen van mama, angst voor nieuwe situaties, hooggevoeligheid/snel overprikkeld,  enz.

Achter het gedrag wat een kind laat zien, of het nu groot of klein is, zit altijd een bepaalde behoefte. Met behulp van de methodiek van Geboorte in Kaart zoomen we helemaal in op de periode rondom de zwangerschap en de geboorte. Hierdoor krijg je inzicht in het geboorteverhaal van jouw kind en daarmee tevens in de boodschap die het met zijn gedrag aan jou als ouder wil vertellen. Pas wanneer je het geboorteverhaal van je kind (in)ziet, kun je jouw kind zelf ook écht zien. En wanneer je je kind kunt zien, de behoefte achter zijn gedrag kunt zien, betekent dit dat je hem beter kunt begrijpen en daarmee beter kunt begeleiden. Want gedrag is slechts een uiting van datgene wat eraan vooraf is gegaan en vormt daarmee de sleutel naar de oplossing!

" Het in kaart brengen van het geboorteverhaal is indrukwekkend, verhelderend, soms confronterend, maar vooral heel bijzonder. Een zeer waardevol cadeau voor je kind en jouzelf! "

Werkwijze & investering

Indien je inzicht wilt krijgen in het ‘vertelgedrag’ van jouw kind, plannen we eerst een telefonisch kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is gratis, duurt max. 30 minuten en is bedoelt om te kijken of het in kaart brengen van het geboorteverhaal een geschikte methode kan zijn voor jullie.  Jij krijgt een idee van wie ik ben en ik kan aan de hand van jouw verhaal inschatten of ik jullie de begeleiding kan bieden die je zoekt bij de uitdagingen waar je tegenaan loopt.

Klikt het? Dan gaan we in een traject van 10 sessies van 1,5 uur samen op ontdekkingsreis om het geboorteverhaal van jouw kind helder te krijgen. Je krijgt hiervoor bij aanvang een prachtig werkboek waarin je zelf de voor jullie belangrijke zaken kunt gaan vastleggen. Ook ontvang je van elke sessie een geluidsopname, zodat je thuis alles op je gemak nog eens kunt beluisteren. 

Je kunt kiezen voor een traject van 6 maanden, waarbij we dan om de week samen zullen zitten. De investering hiervoor bedraagt 945 euro en dit kan in één keer of in 5 maandelijkse termijnen van 189 euro betaald worden. 

Er is ook een mogelijkheid om een intensief traject aan te gaan. Dit duurt 3 maanden en hierbij zitten we dan wekelijks samen. De investering hiervoor bedraagt eveneens 945 euro (of 3 maandelijkse termijnen van 315 euro).

Na afronding van het traject is er na een maand nog een telefonisch nazorgconsult van 30 minuten. 

Indien daar behoefte aan is, kunnen er na afloop van het traject vervolgsessies worden ingepland à 65 euro per uur. 

meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.

Verhindering / no-show
Indien een afspraak uiterlijk 24 uur van te voren wordt verzet of afgezegd, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Omdat ik tijd voor je vrij plan in mijn agenda zal bij verzetten of afzeggen binnen 24 uur voor aanvang van een afspraak 50% van de kosten aan je worden doorberekend. Verzetten of afzeggen kan enkel telefonisch, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.30 uur. Bij no-show zal de volledige sessie aan je worden doorberekend.